Wat is een ECP en hoe vraag ik het aan?

De EAP is een NGO die tot doel heeft de psychotherapeutische organisaties te verenigen in het kader van een overkoepelende associatie. Ze brengt individuele psychotherapeuten van diversie oriëntatie en vorming samen, op basis van de Verklaring van Straatsburg van 1990. Het doel is om de psychotherapie te laten erkennen als een specifieke discipline die een gedegen wetenschappelijke, theoretische en klinische vorming vereist.

Het EAP levert een Europees Certificaat voor Psychotherapie (ECP) af aan deze psychotherapeuten, waarvan de vorming overeenkomt met de verschillende algemene en specifieke criteria, en dit in de verschillende modaliteiten van erkende en aanvaarde psychotherapie. Ze houdt een Europese lijst bij van de houders van het certificaat.

Als je afgestudeerd bent als therapeut in de Interactionele Vormgeving aan de Educatieve Academie, kom je in aanmerking voor een ECP. Je kan de procedure opstarten door een mailtje te sturen naar de Educatieve Academie: ecp@educatieve-academie.be

Categorie: Algemeen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *